HISTÒRIA DE SANT ADRIÀ LLEGIDA DES DE LA MINA. UN ESPAI COBEJAT I UNA HISTÒRIA CONFLICTIVA

HISTÒRIA DE SANT ADRIÀ LLEGIDA DES DE LA MINA
Ficha técnica
Editorial:
OCTAEDRO EDICIONES
Año de edición:
Materia
História
ISBN:
978-84-9921-395-8
Páginas:
224
Encuadernación:
Rústica
Disponibilidad:
Disponible en 1 semana

Contra
Sant Adrià de Besòs té una llarga història com a lloc de pas entre Barcelona i Badalona, les dues antigues ciutats de la zona, i sempre ha estat un espai disputat per les grans forces que l'envoltaven. En canvi, la seva història com a ciutat és relativament curta.
La zona del Pla de Besòs, més coneguda com zona de la Mina o Font de la Mina, gairebé sempre ha estat una zona «al marge» (per no dir marginal) dins aquestes històries i conflictes.
En les diferents publicacions que s'han fet sobre la història de Sant Adrià, la Mina hi ha estat molt poc present. Com a molt, apareix «anecdòticament» i, malauradament, es presenta més com una «zona conflictiva» que com cap altra cosa.
Aquest llibre vol aportar una lectura de la història de Sant Adrià llegida des de la Mina, una zona convertida en «perifèria de dues ciutats en permanent conflicte». Un territori al qual mai s'ha tingut gaire estimació, fora de convertir-lo en el racó dels malendreços, i en què s'ha condemnat a molta gent al gueto i la marginació social.